Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον διάλογο

 

 

Εγώ, ως κλασσικός μπαμπάς, δουλεύω πολλές ώρες, μέχρι και σήμερα. Είμαι γιατρός και η δουλειά μου πάντα βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι. Έλλειπα πολλές ώρες και η παρουσία μου γινόταν αισθητή στα παιδιά μου τα σαββατοκύριακα και στις αργίες. Αναγκαστικά την καθημερινότητα των τριών παιδιών έπρεπε να τη διαχειριστεί η μαμά τους και πραγματικά έκανε πολύ καλή δουλειά.

 

Είμαι ο μπαμπάς της Διάνας (26) και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν! Είναι ένα χαρισματικό παιδί πράγμα που φάνηκε από πολύ νωρίς. Η Διάνα έχει δύο αδελφούς, είναι η μεσαία από τα τρία παιδιά αλλά αρκούσε λίγη ώρα κοντά τους για να καταλάβω ότι είναι χαρισματική και επικοινωνιακή. Από μικρή μπορούσε να πάρει αυτό που θέλει από τ’ αδέλφια της και να οριοθετήσει μια κατάσταση.

 

Ήταν και είναι αρχηγός.

 

Δεν ξέρω αν η ίδια θυμάται την παρουσία μου αλλά ειδικά από την εφηβεία και μετά, που την κέρδισε η ρομποτική, έκανα μια μεγάλη προσπάθεια να είμαι κοντά της από Παρασκευή μέχρι Κυριακή και βέβαια στις διακοπές. Στη ρομποτική χρειάζονται λεπτές και απολύτως υπολογισμένες κινήσεις όπως και στη δική μου δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κατασκευές με τις οποίες καταπιανόμασταν με τις ώρες με τη Διανούλα.

 

Της άρεσε να διαλύει ηλεκτρονικές συσκευές και να τις επαναφέρει και έτσι συνυπήρχαμε φτιάχνοντας πράγματα και ανταλλάσσοντας ιδέες. Αυτές οι ώρες, οι μέρες, οι στιγμές μας ήταν πολύτιμες και για τους δυο μας. Έτσι δεθήκαμε πολύ και η σχέση με την κόρη μου έγινε πιο ουσιαστική. Μέσα σε αυτά τα χρόνια συζητήσαμε πολύ και ανοιχτήκαμε.

 

Ο διάλογος είναι σημαντικός και τίποτα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει αλλά όταν συγκεντρωνόμασταν στις κατασκευές ήταν μια διαδικασία… μαγική!

 

Η γκάμα των ταλέντων της είναι τεράστια κι αυτό γιατί συνδυάζει τις δεξιότητές της με τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους αλλά και με μηχανοκίνητες κατασκευές, όπως η κατασκευή του μπαστουνιού για τυφλούς με αισθητήρες που πήρε βραβείο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021 (συμμετείχε ως προπονήτρια). Πιστεύω ότι τα πολλαπλά ταλέντα της είναι κάτι πολύ δικό της. Η Διάνα είναι ένα αυτόφωτο πλάσμα και εγώ ως μπαμπάς, στην πραγματικότητα, την ακολούθησα, γεγονός που τελικά έκανε τη σχέση μας ομαλή, ήσυχη αλλά και γεμάτη.